torsdag, november 15, 2007

Å lage sammensatte tekster - her reklame


Elevene i Vg1 har laget reklame (på sidemål!) etter at vi et par uker har jobbet med reklameteori. Jeg er glad i verktøy som er gratis og relativt enkle. Noen elever har erfaring med Photoshop og liknende, men det er de færreste. Jeg har gitt kræsj-kurs i
  1. Picasa - grunnleggende bildebehandling - lastes ned gratis fra Google
  2. Faststone Capture - her kan man blant annet klippe ut bilder på frihånd (elevene ønsker jo å legge bilder i "lag", altså oppå hverandre - da vil man gjerne klippe ut gjenstander, personer osv. Faststone Capture som er gratis kan brukes til det.
  3. Powerpoint - elevene i Rogaland kan laste ned Office gratis. Der legger en bildene i rett rettefølge, en kan legge på tekstbokser osv. Bildene en har klippet ut ved hjelp av Faststone Capture har en hvit ramme - den gjør en gjennomsiktig i Powerpoint.
  4. Så lagrer en bildet "som jpg-fil" i Powerpoint, altså ikke som ppt-fil.
------------
Torger Åge Sinnes tipser i en kommentar her om Splashup. Det har jeg ikke erfaring med, men det det ser interessant ut. Noen som har brukt det?
Programmene bør være så enkle, at omfattende kursing er unødvendig. Elevene ville gjerne lage film også, det kommer vi til seinere.

(Reklamen for "Renati" er laget av Erlend, Sven Magnus og Erik i 1IFC)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det slo meg som en litt omfattende oppgave å lage bilder da jeg leste siste blogposten din, så jeg hev meg på google og fant dette: http://www.splashup.com/

Kanskje det kan være noe?

Anonym sa...

Hei, vil bare si at jeg synes bloggen din er interessant lesning! Har tatt meg friheten å lenke til den fra teachertalk.no. Håper det er ok.

Anonym sa...

hvor lang tid bruker elevene på å lage reklameplakater? Hvor mye forarbeid, input og lekser?

Bare lurer, vurderer å gjøre noe lignende i en av klassene mine over jul.

Leif Harboe sa...

fire skoletimer.