fredag, mars 14, 2008

Påske.... snart

Arne Olav Nygard (se bildet nedenfor) og jeg er ca halvveis (?) i vårens kursrunde, igår var vi på (eller i?) Hell, og hadde kurs for ca 50 trøndelagslærere. Nord- og Sør-Trøndelag stiller nokså forskjellig. Nord-Trøndelag har satset offensivt på digital kompetanse og pc'er til elevene. Noen av lærerne fra sør var frustrerte over elevenes utstyrssituasjon. Det er ingen tvil om at det er stor forskjell på fylkespolitikere og utdanningssjefer når det gjelder visjon og handlekraft. Ellers er det alltid kjekt å møte folk man stort sett har kjent gjennom blogosfæren, f.eks. Einar Berg, som er en av ressurspersonene når det gjelder den digitale satsinga i Nord-Trøndelag. Med tanke på "kursvirksomheten" ser det ut som at det kommer til å bli en viss interesse for elevkurs i "digital kompetanse", men kanskje først til høsten.
Idag har jeg kontordag hjemme, så er det å kjøre 55 mil for å feire en 85-årsdag, deretter tilbake på mandag, og så blir nok å holde seg i nærheten av teltene, et par bunker skal rettes (Markin, det engelske verktøyet utviklet for å gi systematisk tilbakemelding fungerer aldeles utmerket, og det var noe av det jeg synes det var gøy å introdusere i Trøndelag, nettopp fordi mange lærere og blant dem meg selv sliter med hvordan på en rasjonell måte gi konstruktive tilbakemeldinger på skriftlig arbeid).
Det er også annet skrivearbeid som ligger og blør. Tror nok påsketurene vil være i form av fotturer på Jærstrendene + en og annen Stavanger-ekskursjon. Ellers så er jo mars tid for oppstart av golfsesongen, dessuten ligger sesong 5 av Sopranos og frister.

1 kommentar:

EinarB sa...

Takk for jobben Leif og Arne Olav! Det var kjemepgod respons på alt dere viste fram, og på måten dere satte det inn i en faglig og pedagogisk sammenheng.