onsdag, september 09, 2009

Å tjene 50 millioner som lærerI Sør-Korea er det lærere som tjener opptil 50 millioner kroner ved at de legger ut sine leksjoner på nettet som koreansk ungdom abonnerer på i flg. svensk tv.
Dette er "superlærere" som får ord på seg for å forklare godt og ekstremt effektivt, og noe man da er villig til å betale dyre penger for.
Dette er jo tankevekkende for oss som så smått har begynt å legge ut leksjoner på nettet. Ettersom nå bokprosjektet mitt er ferdig fra min side (overlatt til Universitetsforlaget), kan jeg jo vie meg e-læringsprosjektet med full kraft. Og hvem vet... På bildet ser man at leksjonene kan sees på ganske små skjermer som man jo kan se på når man reiser med buss og tog f.eks.
(det var Hans Christian Ruud, undervisningsinspektør på Grav skole som gjennom Twitter tipset meg på det svenske oppslaget)

2 kommentarer:

EinarB sa...

Jeg så dette innslaget på nettet, og merket meg at skole hadde høy status i Korea. Karakterer var viktig, foreldrene var opptatt av å følge opp barna sine, og det var kult å pugge..

Torger Åge Sinnes sa...

Hadde en elev fra Singapore i klassen en gang. Han kom så og si direkte derfra, og ved å bruke Google Earth fant vi tilbake til gata hans der.

De norske elevene slet til sammenligning med å finne Norge på verdenskartet....