mandag, september 28, 2009

Kræsjer Markin når du skal importere?


En time før jeg skulle ha et lite Markin-kurs, begynte programmet å kræsje for meg når jeg skulle kopiere inn tekst. Etter et par times roting (samt krisemailing med Nik Holmes som står bak programmet) tror jeg at ser mønsteret, Markin sliter med fotnoter, og det kan se ut som om programmet overhodet ikke takler "endnotes". Når jeg forandrer elevens sluttnoter til vanlige fotnoter, ser det ut som at det fungerer. Da kan teksten kopieres.
Det skal være enkelt å dele knapper, og jeg har lovet kollegene "mine knapper", men her er det en liten detalj jeg overser, for jeg får ikke til å dele. Det har med fil-endelsen å gjøre. Noen som kan tipse meg?
Jeg har forøvrig bestilt noen lisenser til skolen, men det å kjøpe noe på skolen/fylkets regning er ikke enkelt. Det skal via fylket, og jeg er redd det vil ta hele høsten før fylket klarer å betale denne regningen. Rett før jeg drar kortet selv.

3 kommentarer:

Inger Hilde sa...

Uff, alltid leit at sånt skjer når man skal ha kurs.

Har ikke opplevd at Markin går ned for telling slik du beskriver, men sliter litt med importeringsfilterne, og må ofte klippe og lime. Dette har forverret seg etter en av de siste oppdateringene, og jeg har sendt melding til Nik Holmes om saken, men de har ikke noen problemer med å importere filen jeg sendte.

Å dele knappesett har vært noe mer plundrete enn jeg var klar over. Det enkleste er faktisk å lagre på en minnepenn og så la de som skal ha knappene legge dem inn fra minnepennen. Det er når vi sender dem på mail at det roter seg. Mener Marita løste dette med å fjerne xml fra filnavnet til knappesettet....

Marita sa...

Jeg fjernet xml ja, da funket knappesett. Har ellers lagt inn knappesett som fil på its for å dele med mine kollegaer, har ikke fått noen tilbakemelding enda på om det har fungert eller ikke. Jeg er ytterst sparsom med å bruke egne penger til jobbting, men akkurat med Markin tenkte jeg at dette tar for lang tid å vente på, så de hundrelappene stod jeg i selv... Jeg har ellers ikke opplevd at Markin har gått ned for telling, den store testen blir i høstferien, hurra:) Ellers tatt for tips, jeg skal ha Markin-kurs i Bergen etter høstferien, greit å være forberedt på det verste.

Marita sa...

Jeg fikk ikke til å bruke "import buttons" i dag da jeg skulle vise for en kollega, men gikk greit da vi tok "open buttons".