mandag, september 01, 2008

Minimaskiner på vei inn i skolenChrister og Nina, to av påbyggselevene mine stilte med "minimaskiner", en med Asus eee og en med Acer Aspire One, begge med 9'' skjermer og Windows XP. Det skal bli interessant å høre deres erfaringer utover skoleåret.
I den andre tredjeklassen min har jeg elever som ikke gidder å drasse med seg 3 kg, "vi går ikke i en dataklasse", jeg tror absolutt at vekt spiller en rolle her.

3 kommentarer:

.T sa...

Har akkurat gått til innkjøp av en Acer Aspire One som erstatning for pcene lærerene får her på skolen. Så langt fungerer den storartet til alt jeg behøver den til. Veldig enkel og grei å få med seg til klasserommet, samt god å skrive på. Jeg kan i alle fall anbefale andre lærere å vurdere en slik maskin. Dersom du har dårlig syn, bør du gjerne vurdere en skjerm til arbeidsplassen i tillegg.

Leif Harboe sa...

Tastaturet virker hakket større på Acer-maskinen - jeg ser at det er vanskelig å skrive tilnærmet touch på eee'en, man ender opp med å skrive med to fingre.

.T sa...

Det tror jeg stemmer. Selv om det tar litt tid, er touch uproblematisk på Acer. Har en elev med en Asus eee, som også skriver touch uten problemer.