lørdag, september 27, 2008

Hva skal til for at du ikke kjøpte en avis du hadde tenkt å kjøpe?


Hvor dumme og vulgære forsider klarer blekkspruterne i VG å koke sammen? En nærdødenopplevelse bare å se på forsida. (Jeg skal innrømme at jeg hadde litt sans for at miss agha khan eller hva hun heter bruker spåkoner, sikkert billigere og bedre enn mange av konsulentene de ellers nytter seg av). (Kan man trekke fra glasskuler på skatten?)
Ellers har jeg i bakhodet at vi antakelig vil bruke en stor del av januar til å jobbe med tekstadapsjon (norsk Vg3), lurer på om den filmatiserte tegnefilmromanen Persepolis kan egne seg?

(Jeg har brukt Handbrake og iMovie for å tilrettelegge dette klippet)

7 kommentarer:

Anonym sa...

... og desse avisene blir sett på som ok kjelder der Wikipedia i mange høve blir bannlyst.

Anonym sa...

... og desse avisene blir sett på som ok kjelder der Wikipedia i mange høve blir bannlyst.

Kjetil sa...

Har lurt litt på hvorfor VG og Dagbladet blir omtalt som aviser,men tror det ligger i at på norsk så er "aviser" basert direkte på formatet, ikke innholdet. Se&Hør i avisformat ville derfor vært "avis". På engelsk heter det "newspaper" og "tabloid", og da er det mer spesifikt at det skal være nyheter i den.

VG og Dagbladet er iallefall helt klart ikke Newspaper, men tabloid. Vi har jo ordet på norsk, så folk burde definitivt begynne å bruke det, synes jeg.

Og for å svare på spørsmålet: Når jeg kjøper _aviser_, så kjøper jeg den utelukkende for forsiden, eller om det er fredag/Lørdag så kjøper jeg dem for ekstramaterialet og/eller magasin.

Marte Ree Nolet sa...

Om tabloider: jeg leser VG/Dagbladet når jeg står i kø. Jeg gidder ikke betale for skvip, og det sier jeg høyt noen ganger.

Veldig fin filmsnutt. Språklig hangler det litt - stakatto- men det er vel greit i denne sammenhengen?

Unknown sa...

Det er veldig ofte jeg ikke kjøper Dagbladet pga forsiden. I går skulle jeg kjøpe Dagbladet på grun av Mgasinet, men kjøpte VG, på grunn av Kjetil André Aamot... Men begge forsidene bød meg egentlig imot, så det var bare såvidt jeg ikke kjøpte noe som helst.

Takk for påminnelsen om Persepolis. En av de beste bøkene jeg leste i fjor! Og har ikke fått sett filmen enda.

Unknown sa...

Må bare legge til at Dagbladet hadde han østeriske gærningen på framsiden, og det var derfor jeg ikke kjøpte Dagbladet. VG, ikke fordi jeg lurte på om Kjetil André Aamot har vært homse, men fordi jeg hadde lyst å ha et lørdagsmagasin å bla i til kaffen, og så er han pen. sympatisk og god på ski... ;)

Marte Ree Nolet sa...

Jeg hadde en kollega som brukte en journalist som kilde, og bommet på hva som var isaf, FN og hva som var NATO- styrker i midtøsten. Heller pinelig sak, konaktet journalisten per epost. Men tenk hun svarte ikke... Egentlig ille at samtidshistoire presetnerers helt uten kritisk sans.