torsdag, februar 28, 2008

Endelig - Google Sites!


Jørn Hoelstad Pettersen med bloggen Mitt hJØRNe av web'en, tipser om at Google endelig lanserer wikiverktøyet sitt. De kjøpte wikiverktøyet Jotspot for ganske lenge siden, og jeg har utålmodig ventet på lanseringen.

Verktøyet har de kalt for Google Sites. Jeg brukte Wikispaces ganske mye ifjor - men mye fordi jeg hadde en påbyggingsklasse 10 timer i uka. I år har jeg bare 4-timers fag, og det er begrenset hvor mye ulike kontoer og grensesnitt elevene klarer å svelge unna. Det kan hende at Google Sites vil vitalisere wikiskriving i mitt klasserom.

Google Sites, a new offering from Google Apps, makes creating a team site as easy as editing a document. Use Google Sites to centralize all types of information -- from videos to presentations -- and share your site with just a few people, your entire organization, or the world.
Tips: i Google Sites må man ha et domene (jeg sikra meg akkurat norskboka.net for 10 dollar i året) - det virker på meg som brukergrensesnittet krever noe tilvenning. Men dette er en løsning som a. er billigere enn de typiske webhotellene b. gjør oppdatering fra hvilken som helst maskin mulig.

2 kommentarer:

MIK 2 sa...

Jeg fikk melding om det også. Jeg har nå satt opp en egen løsning for hele avdelingen, slik at alle enkelt kan etablere sine Google apps. Dermed får de tilgang til hele "kontorpakka". Det eneste som står igjen er at de må godkjenne domenenavnet til skolen. Men det burde la seg gjøre på en enkel måte. Det blir spennende å få testet det skikkelig. Selv om jeg ble litt skuffet over grensesnittet sånn med en gang.

Anonym sa...

Jeg videreformidlet Webwares positive førsteinntrykk uten å ha prøvd Google Sites selv. I dag kommer anmelderen Rafe Needleman tilbake med en beklagelse: han har prøvd ut Sites, og skriver at hadde den kommet i en boks skulle han hevet den ut av vinduet!!

Han innrømmer om sin one-night stand med Sites at den er "not so pretty in the morning." Innvendingen gjelder integreringen med de andre Google-applikasjonene, som jo må være et viktig poeng her. Brukervennligheten er elendig, ifølge Needleman. Oh, well ... dette er 1.0.