torsdag, desember 14, 2006

Skyter de seg selv i foten?

Saken om bærbare maskiner for elevene har rullet frem og tilbake i fylket denne høsten, det har vært mye hvis så fremt i fall. Det såkalte "gratisprinsippet" fra den rødgrønne regjeringen har ikke gjort det enklere. Vedtakene i Fylkestinget den 12. gikk omtrent ut på dette:

1. alle elever på VG1 skal ha bærbare maskiner
2. pålegget skal ikke føre til "merkostnader" for elevene
3. fylket har ikke satt av penger for å kompensere elevene for pålegg om bærbare datamaskiner

Jeg lurer på om en her har skutt seg selv i foten. Vel, fylket famler seg fram i et vanskelig politisk landskap, og vi jobber videre så godt vi kan.

I klassen jeg sitter sammen med (som nå skriver stil - se bilde) fungerer systemet rimelig godt - basert på "frivillighet". Klokka er 1015, ingen av de 12 pc-skriverne har gått. Det har derimot 9 av "håndskriverne". Får en mer lyst til å jobbe med tekstene sine, når en skriver med pc?

3 kommentarer:

Arne Olav sa...

Du har snudd dei PC-skrivande for å halde kontroll med nettbruk?

Leif Harboe sa...

Hei, ja - det er vanlig praksis her når elever bruker bærbar pc. Denne klassen hadde ikke lov til å bruke Internett ettersom kun halvparten av elevene hadde pc. I de to andre klassene mine, var Internett-bruk under prøven tillatt, men ikke kommunikasjon/samarbeid.

Arne Olav sa...

Det enkle er ofte det beste, ja. Skal nytte dette i klassen min framover, sjølv om eg gjer eit nummer av at eg stoler på dei (noe som sikkert blir utnytta).