tirsdag, januar 26, 2010

Flickr


Flickr.com har jeg lagt ut ca 3500 bilder. De fleste bildene ligger åpent selv om jeg har blitt noe mer restriktiv de siste årene.
Bildene er lagt ut med en creative commons lisens som gjør at andre kan gjenbruke bildet under visse forutsetninger. Bildene er tagget slik at jeg lett kan finne dem igjen når jeg selv trenger et bilde.
Med ujevne mellomrom får jeg henvendelser fra folk som gjerne vil bruke et bilde som idag da et reklamebyrå henvendte seg. Det er selvsagt morsomt når det kommer noen kroner i kassen, men det viktigste er likevel å bidra til en stor billeddatabase, vår felles visuelle hukommelse. Derfor går jeg som hovedregel alltid med kamera - klar til å knipse.
Jeg betaler litt over hundrelappen i året for å legge ut et ubegrenset antall bilder.
Og apropos legge ut og dele. Igår betalte jeg 20 dollar til Google for 80 gigabyte lagring. Også der er siktemålet å kunne legge ut materiale for å dele. Bra saker det og. (Det er for deg som har begynt å bruke Google Dokumenter)

2 kommentarer:

anne sa...

Delefunksjonen hos Flickr høres fin t. Lurer på hvordan du vurderer Flickr som et sted å lagre bilder? Er det sikkert? Eller lagrer du backup andre steder? Lagres bildene med detaljer som når bildene er tatt (som jo er veldig greit å ha for framtiden)

Leif Harboe sa...

Bildene er datert! Dvs - de er datert i forhold til når de er lagt ut. Når det gjelder lagring, vurderer jeg Flickr som veldig sikkert, men likevel vil jeg alltid ha backup på harddisk.