lørdag, november 15, 2008

Skjermvideoer


NDLA har bedt Arne Olav Nygard og undertegnede om å lage skjermvideoer i forbindelse med kurs vi har holdt. Vi er overbevist om at en har lite glede av NDLA og andre digitale læringsressurser med mindre læreren selv er en kompetent og aktiv bruker. Nå "nylager" vi en del korte instruksjonsvideoer, og for mange av dere er dette gammelt stoff. Foreløpig har jeg laget tre videoer:
om Delicious , om blogging og om Scrapbook. Videoen om Wikispaces har jeg delt i to, del 1 og del 2. Tilsammen lager vi en 10-12 skjermvideoer tenker jeg. Videoene er laget med Screenflow, og lagt ut på Dropbox.
Ståle Schelderup på Time vgs. har også begynt å kombinere Screenflow og Dropbox. Han har her laget instruksjonsfilmer i forbindelse med podcasting:

Film 1: Importere lydfiler til Garageband
Film 2: Redigere (fjerne deler av lydklipp)
Film 3: Redigere mer (erstatte spørsmål med blokk)
Film 4: legge til miljølyd og eksportere til iTunes.

Det Ståle gjør her mener jeg illustrerer potensialet i å dele på nettforelesninger. Nå er det han skriver av spesiell interesse for media- og kommunikasjon. Likevel er det helt forbilledlig.
Jeg synes instruksjonsvideoer lagt ut i Youtube eller powerpointer lagt ut på Slideshare ikke fungerer spesielt godt. I Youtube er oppløsningen for dårlig (foreløpig), i Slideshare får jeg se overskriftene, men jeg vil jo gjerne høre kommentarene også. Jeg kikket med spenning på Øysteins innlegg om læremidler i Utdanningsforbundet, men jeg ble egentlig ikke så veldig klok på hva som ble formidlet bare ved å se på Slideshare alene.

3 kommentarer:

SMS sa...

Positive elevreaksjoner på garageband-filmene:
- Får lære i mitt tempo.
- Hvis jeg ikke rekker alt, kan jeg ta resten hjemme
- Vi kan være to på samme skjerm, stoppe og snakke om det vi ser.
- Det ble enkelt å lære programmet
- Jeg slapp å vente på de andre.
- Etterpå fant jeg andre tutorials på nettet.

Har hatt mye fuzz rundt inføring i programvare tidligere. For aller første gang har ikke én eneste elev meldt at metodikken i klasserommet ikke funker.

Øyvind Mikal sa...

Har sittet og sett på de forskjellige skjermvideoene deres. Stilig måte å lære om de forskjellige tingene. Likte spesielt godt videoene til Ståle. Har lurt litt på hvordan jeg skal bruke Garage Band, og nå vet jeg det! Veldig lett og oversiktlig hvordan man lager og redigerer podcaster. Supert!
Stilg også slik du gjør det Leif, lett å lære hvordan de forskjellige programmene funker.

Håper det snart kommer mer!!

Leif Harboe sa...

Interessante kommentar både fra dine elever, Ståle og fra deg Øyvind Mikal. Det ser ut som at vi her et format med stort pedagogisk potensiale!