søndag, februar 10, 2013

Hollywood story telling og MOOC

Noe av det som inspirerte meg til å prøve ut nettbasert undervisning  på 90-tallet. var at jeg mente at dette kunne bli en betydningsfull og viktig læringsarena, og jeg ville teste ut hvordan jeg kunne lære, og ut i fra det gjøre meg noen tanker om hvordan mine elever og studenter kunne lære.
Nå er det nye buzz-ordet MOOC, Massive Open Online Courses, og nok en gang tenker jeg at det kan være smart å ta et kurs, og kurset jeg har valgt er kanskje interessant for andre norsklærere også. Kurset heter  The Language of Hollywood: Storytelling, Sound, and Color. Kurset ligger åpent ute, det er gratis, levert via kursplattformen Coursera. Det finnes jo ressurser i bøtter og spann, men her får man læringssressursene modulisert og strukturert. Jeg skal melde videre etterhvert hvordan jeg synes det fungerer!

2 kommentarer:

hilde melby sa...

HVa synes du så langt? Jeg er personlig inne i mitt fjerde Coursera MOOC - det jeg liker best er peer assessment arbeidet. Noe annet er de gode online-miljøene som skapes, men det tar mye tid...

Leif Harboe sa...

Førsteinntrykket er at dette er proffe greier, i alle fall med tanke på kurset jeg testa ut. Jeg har imidlertid hatt det ekstremt travelt, og har ikke klart å henge med. Håper kurset blir liggende!