mandag, desember 26, 2011

Tagg eller get lost


Ikke alle men mange av mine 5035 bilder (and still counting) på Flickr er tagget, altså utstyrt med merkelapper eller etiketter for å muliggjøre gjenfinning som f.eks. dette pølsebokbildet.
I Gmail bruker jeg og mange systemet med "labels", etiketter for å organisere mailer. Når det gjelder Word, bruker man mapper, men problemet er jo at dokumenter kan ha en naturlig tilhørighet i mange ulike mapper. I Google docs kan et dokument ha tilhørighet i flere mapper samtidig.
Til dere som er ivrige Word-brukere, hvordan organiserer dere med tanke på gjenfinning. Hvilke metoder bruker dere?
Et spørsmål til, opplever dere at søkefunksjonaliteten i Windows 7 eventuelt Spotlight for MacOX er så bra at dere stort sett finner det dere leter etter? Det var en stund et marked for eksterne søkeprogrammer, f.eks. Google desktop search. Er det fortsatt noen som bruker slike eksterne programmer?
(Takket være taggen "pølsebod" kjøpte et reklamebyrå dette bildet av meg).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tagging er essentielt for å finna fram igjen det ein treng når ein treng det. Ein har vel sjeldan for lite informasjon tilgjengeleg og det vanskelege er å bestemma seg for kva tid ein har nok…
Eg brukar taggar fleire stader for å finna igjen. I chrome har eg tillegg som gjer at resultat frå diigo og evernote dukkar opp saman med søkeresultata, og alt dette er tagga. Tagging av word er kanskje litt verre, men ein kan gjera noko i eigenskapar for dokumenta, der kan ein leggje inn stikkord og kategoriar om ein ynskjer det. Og i tillegg kan ein bruka søkemapper for å finna dokument som høyrer heime i fleire mapper..

Leif Harboe sa...

Vil da det som i min wordversjon heter nøkkelord, tilsvare en tagg?