onsdag, juni 09, 2010

Kort oppsummert


Det har vært et usedvanlig hektisk år for meg, men nå ser jeg at jeg langsomt nærmer meg det som heter sommerferie. Flybillettene er forlengst bestilt, til Berlin - tilbake frå Istanbul, og nå har jeg begynt å sjekke ut hvordan man best og kjekkest kan komme seg fra Berlin og til Istanbul. Via twitter/Eirik Newth ble jeg tipsa om Hotel Bogota i Berlin, og så går det en buss til Sofia i Bulgaria. (Det er jo en ganske heftig busstur. Mange timer!) Derfra er det bare 6-7 timer til der vi skal ferie en ukes tid, Struga i Makedonia.
Joda, det er deilig å kunne tenke litt på dette. Kunsten med å jobbe relativt mye, tror jeg er å fokusere på det man gjør i øyeblikket, og dessuten ha mennesker rundt seg som gir og ikke bare tapper energi.
Akkurat nå nærmer jeg meg slutten på sensurarbeidet. Over 80% har skrevet en oppgave som skulle være en argumentasjonsanalyse, men problemet er at de fleste i liten grad og vurderer/kommenterer argumentasjonen. Så her er det et eller annet som må ha sviktet. I hvilken grad er lærerne å klandre her? I læreplanen mener jeg det står rimelig klart at en skal jobbe med argumentasjon, men det er mange læringsmål, og det er ikke sikkert at lærebøkene (som mange lærere bruker helt slavisk) i særlig grad kommer inn på dette.
Ellers går jeg inn i et nytt skriveprosjekt sammen med Aschehoug/Universitetsforlaget. Forhåpentligvis kan jeg komme et stykke på vei alt nå i juni. Denne gangen vil jeg ha et elevfokus, elever/privatister vil være målgruppa, og boka begynner å ta form i hodet. Jeg tror det skal bli bra.
Neste år blir nok et år med bare norsk, 3 klasser. Også denne høsten vil jeg få noen uker i Latinamerika i forbindelse med spanskstudiet takket være velvillig og fleksibel arbeidsgiver som riktignok ikke gir meg permisjon med lønn, men likevel gjør det mulig ved at jeg jobber litt ekstra i andre deler av skoleåret.
(Bildet er fra sist søndag, "signaturhullet" på Stavanger golfklubb)

5 kommentarer:

Solgunn sa...

Det høres veldig spennende ut med buss fra Berlin til Sofia. Håper du blogger litt fra ferien!

Knutse sa...

Hvis du liker gammel øst-tysk nostalgi anbefaler jeg Clärchens Ballhaus i gamle Øst-Berlin - glorete og lett nedslitt (men opp-pusset) spisested med dansegulv - ofte cubansk orkester. 68-generasjonen valfarter dit. Formiddagsopera med 3-retters i 2. etg. Ellers er hotell Adlon nyoppgbyd, hotellet Hamsun bodde på da han besøkte Hitler under krigen. Ligger ved Brandenburger Tor.

wwww.knutmichelsen.no

kirsle sa...

Flott bilete! Minner meg litt om min onkel, laksefiskaren, som hadde døgnet fullt av ansvar og arbeidsoppgåver. Men når han fekk stå halve natta i elva i selskap med fiskestonga, var det full mental opplading. Tippar golf fungerer på same måten for deg. Imponert over alt du får gjort! God ferie, eller kva du kallar det!

Leif Harboe sa...

Hei Knut
Clärchens Ballhaus hørtes ut som midt i blinken. Tror jeg må ta på med salsaskoene da ja!

Knutse sa...

http://www.ballhaus.de/