fredag, juni 05, 2009

Nei til sutring


Jeg har tenkt mye på det med skeive pingviner etter Dagbladets vektige oppslag her om dagen. Men idag kommer de med ny godbit, om hjernekirurgen som man ikke klarte å holde vekke fra operasjonsbordet. Jeg skjønner han godt, det er noe med lukten av sagmugg (eller hjernemasse - oss Hanniballer imellom).
Ut i fra de to siste bloggoppslagene kan man kanskje anta at jeg langsomt begynner å komme i noe som minner om feriemodus.
Men det er ikke ferie riktig enda, først avslutte skriftlig sensur og så er det tre muntlige eksamener som skal avvikles.
I slutten av juni begynner arbeidet med å revidere norskboka.no - digitale verktøy i norskfaget som skal komme i en sterkt utvidet utgave en gang utpå høsten. Jeg håper jeg kan ha et ferdig manus ca 1. august.
Ellers synes jeg at jeg ofte hører sutring over den nye læreplan i norsk (vel, den er jo ikke helt ny da). Det er så mye vi ikke kan! Jeg har ikke studiert mediefag, jeg har ikke studert kunsthistorie eller visuell design. Jeg er ikke datalærer osv osv.
Jeg skal innrømme at en norsklærer har et krevende fag, men det er faktisk slik at vi har mye tid i vgs. vi styrer selv - til og vi norsklærere. At folk ikke i løpet av 3 år har giddet å ta for seg noen relevante fagbøker og foretatt nødvendig kompetanseheving skjønner jeg ikke. En viss proaktivitet må man vel kunne forvente? Det er jo gøy å lære nye ting?
(Sutringen knyttes forøvrig ikke spesielt dem som har sine eksamener fra søttitallet.)

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Det blir spennende å se hva du kommer til å legge inn i norskboka.no. Jeg har hatt mye glede av 1. utgaven.

Jeg er enig i at det er mye sutring. Kompetansehevning er i alles interesse, jobben blir langt morsommere dersom det skjer en utvikling etter min mening. Men for dem som er nye i jobben virker det nok litt overveldende med alt man skal sette seg inn i. En del av de yngre kollegaene er ofte vel så konservative mht undervisningsmetodikk og verktøy som de med noen års erfaring. Det er kanskje et uttrykk for at de er overveldet? Jeg håper en ordentlig mentorordning kan bli innført, men er ikke egentlig optimistisk.

Trygve T sa...

Jeg har også hatt mye glede av denne boken. Det er vel for mye å håpe på at den neste versjonen er klar til høstsemesteret?

Leif Harboe sa...

Vedr. bokprosjektet, jeg må bruke litt tid til å se hva som må inn i den nye boka. Målet er fortsatt å inspirere, utfordre og tipse. Det veldig teoretiske vil nok overlate til andre som gjør det bedre.
Som sagt regner jeg med å ha manuset ferdig 1.august - så får vi se hvor lang tid forlaget trenger. Men det er veldig hyggelig å høre at folk har hatt glede av 1. utgave.