tirsdag, mai 19, 2009

Ikke snu dem ryggen! Og om sosial hacking

Tips, hvis maskinen din er logget på facebook i undervisninga, er det muligens et poeng å ikke forlate klasserommet (hvis du har de rette elevene!) (Kanskje det ikke er lurt å være logget på Facebook i det hele tatt).
Et lite tips i sammenheng med dette - sosial hacking, dvs at noen står og merker seg brukernavn og passord når du logger deg på, kan jo bli et mareritt hvis det er de rette personene som spionerer.
Jeg bruker 1Password som er en tjeneste som gjør at du ikke behøver å bruke passord/brukernavn for å logge deg på. 1Password er for mac, men jeg regner med at det vil være tilsvarende produkter for windows/linux.
Det var forøvrig Arne Olav Nygard som gjorde meg oppmerksom på at det var noe så smart som 1Password.

6 kommentarer:

Dag Roar sa...

Kanskje viktigere å låse pcen enn klasserommet...

Ingunn sa...

Huff & gru!

Anonym sa...

Hehe... Siden jeg hadde noen mindre tamme TiP-elever de første to årene som lærer, var en av mine første vaner å alltid lukke lokket når jeg forlot pc-en. Alltid. Har bare opplevd en gang at noen har forsøkt seg, men siden jeg har godt utviklede øyne i nakken ble det med forsøket...

Kirsti sa...

LOL: Mine elever prøvde seg daglig i et halvt år - så skjønte de at jeg var glup nok til å sette maskina i dvale og bruke passord som ikke var navnet på mannen eller katta mi og ga opp. Desværre var det flere av mine kolleger som ikke beskytta seg like godt....

Anonym sa...

Tips: Windowsflagg + L, hold inne tasten med eit flagg på og trykk på L på tastaturet, kanskje den mest praktiske snarvegen for lærarar?

Leif Harboe sa...

Godt tips, Guttorm!