søndag, august 26, 2007

Salsa i skolen?

Hvorfor kan vi ikke ha litt mer dans i skolen? Jeg vil foreslå dans som den 6 grunnleggende ferdigheten som skal gjennomsyre skolen og alle fag.
I skolen har vi så mye lissom-læring, læring som ikke engasjerer, læring for læreren, læring som ikke snakker til hjerter og nyrer. 15 000 klokketimer i skolen har gjort at motstanden mot å lære har lagt seg som et tykt teflonlag på elevene, de vet at det som kommer, ikke er læring for livet, det handler ikke om livet. Vi synger for lite og vi danser for lite - i skolen. Det er for lite kropp.
Ikke flere timer i småskolen med matematikk og grammatikk, vi trenger musikk og pedagoger som får føtter til å tråkke i salsatakt og sangen til å ljome.
(videoen er fra Salsanor - Stavanger - idag søndag)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, dans har altfor liten plass i skolen! Hvor blir det av det hele - og det musiske mennesket? Problemet er også at fagdisplinene er helt fragmenterte. Dypest sett henger fag sammen: matematikk,språk - og dans!

Arne Hanevik

Anonym sa...

Har du sett videon til Ken Robertson fra www.ted.com?

Geir Ertzgaard

SMS sa...

Utrolig hva et par timers uskyldig salsakurs på sommeren kan føre til...

Leif Harboe sa...

kom innom og lån salsa-dvd'en, Ståle!

Guttorm Hveem sa...

For dei som nesten hugsar noko frå folkedanstimane kan følgjande nettstad vere aktuell: http://ans.hsh.no/lu/kr_oving/dans/

Her finst til og med video av dansande studentar!