torsdag, august 09, 2007

Kurs for elever

Jeg kommer antakelig til å lage et to-timers kurs for våre elever i web 2.0 verktøy. De vil alle (dvs VG1) komme med bærbare maskiner, men jeg er redd for at mange mangler effektive strategier og teknikker for å få altfor mye utbytte av maskinene.
Noen, men antakelig de færreste vil ha kjennskap til disse programmene jeg nevner nedenfor. Planen er å kjøre dette for alle dataklassene før høstferien. Noe for deres skoler? Dette blir i form av forelesning/demonstrasjon, men at jeg i tillegg lager ressurssider de kan gå tilbake til.
Jeg har også tilbudt skolen å lage et ett-timers kurs i "henting, vurdering og anvending" av digitale kilder for alle eller noen klasser. Jeg kommer til å legge ut info og lenker på bloggen her (tror jeg)

Pensum:

delicious
google docs
blogg-verktøy (?)
wikispaces
google reader/bloglines
gmail
google notebook
??

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hva med å lage en liten wiki om bruk av web2.0 i undervisning (f.eks. på wikispaces)? Jeg vet ikke om det fins noe slikt. Det er jo masse informasjon på engelsk om bruk av slike verktøy, men elever og studenter ville sikkert hatt nytte av et norskspråklig oppslagsverk for slikt. Jeg har tenkt å bruke en del av disse verktøyene med mine førskolelærerstudenter ved UiS, så jeg kunne godt samarbeide om et slikt prosjekt hvis du var interessert :-)

Leif Harboe sa...

jeg har lagt ut en del på www.norskboka.no, i tillegg holder jeg på med et manus om det samme. Men kan du ikke se hva jeg har, og hva du synes mangler - så kan vi ta det derfra?

Unknown sa...

Ah, her er du jo i forkant ja :-)

Jeg har jo vært inne på denne sida tidligere, men jeg hadde glemt det nå. Veldig mye bra stoff der altså! Og dette er jo ikke spesifikt for norskfaget heller (i alle fall er det mye av dette som er like relevant for andre fag). Når jeg foreslo wiki var det fordi at det da var enklere å samarbeide og supplere hverandre. Det er som regel slik at når jeg har funnet ut noe lurt selv, så finner jeg etterhvert ut at det er andre som har tenkt de samme tankene før meg... Jeg blir alltid like overrasket over det :-)

Anonym sa...

Spennende!
Har selv kjørt en del kurs om blogging på Solborg, da 5 x 2 timer. Jeg ser to utfordringer: Gapet i kunnskap hos elevene - altså spørsmålet om differensiert undervisning. og Nettets evne til distraksjon. Presentasjoner med prosjektor fungerer svært dårlig - jeg tro, og erfaringen er, at arbeidsoppgaver med innlevering via mail er det eneste som fungerer.Web 2.0 er jo definitivt noe som læres og forstås gjennom egen erfaring. Det er bare å se hvor raskt elevene tar til seg ting som Facebokk etc.
Du kan forresten se hvordan vi har jobbet med digital teknologi på http://gv06.galeogglobale.no. Til dels veldig godt fornøyd.
Ta gjerne kontakt for en prat!