tirsdag, juni 05, 2007

Camtasia - skjermvideoer


Bildet til venstre er sikkert litt forvirrende. Det er eksempel på de skjermvideoene vi har laget i programmet Camtasia i forbindelse med kursingen Arne Olav Nygard og jeg holder for fylket i disse dager. Vi har da produsert en del små skjermvideoer som deltakerne kan klikke på. Eksemplet til venstre (klikk gjerne og se filmsnutten) er en kjapp innføring i Wikispaces. Camtasia koster ca 1200 kroner (skolepris), men - dette er jo et kraftig verktøy for å lage videosnutter for elevene mine! Noen som har erfaring med denne type produksjon? Produktet kan forøvrig lastes ned/kjøpes her.

4 kommentarer:

Anonym sa...

eller http://www.camstudio.org/ ?

Guttorm Hveem sa...

Har brukt Camtasia studio litt.
Du finst fleire program som t.d. camstudio som er gratis. Men desse har vanlegvis ikkje støtte for PiP. Eg la ut nokre instruksjonsfilmar på http://www.hsh.no/studentportal/ikt-brukerstotte.htm#ressursar produsert for HSH. Min første test med programmet finn du her: http://guttorm.hveem.no/media/go/.

Det tek mykje tid å utvikla gode presentasjonar. Men eg trur det er mest effektivt å lesa inn kommentarar i forhold til å skriva infoboksar/tekstar i camtasia.

Anonym sa...

Seier ikkje at Camtasia ikkje er bra. Men at camstudio sikkert kan dekke mange brukeres behov, og derfor kan vera greit å nemne. Forresten ...

"CamStudio can also add high-quality, anti-aliased (no jagged edges) screen captions to your recordings in seconds and with the unique Video Annotation feature you can even personalise your videos by including a webcam movie of yourself "picture-in-picture" over your desktop."

Og hovudpoenget med camstudio er på ingen måte at det er gratis. Men det er open kjeldekode (GPL). "Free" som i gjer det du vil med det.

Fint å ta ein kikk på det en uttalar seg om før en feier alle over en kam ;) ...
"Men desse har vanlegvis ikkje støtte for PiP"

MIK 2 sa...

Se på dette på nettet: http://www.screencast-o-matic.com/ - kanskje noe elevene kan bruke.

JaO