mandag, januar 30, 2012

Tilgjengelighet er (nesten) alt.

Sliter dere med at elevene ikke tar med seg bøkene hjem slik at de ofte ikke er forberedt med følgen at det er vanskelig å få til en faglig diskusjon når kanskje 2/3 av elevene ikke har peiling på emnet som skal diskuteres?
Jeg tror ikke at digitale tekster løser det problemet at mange elever ikke bruker "dyrebar" fritid på å forberede seg til timene, men at det faktisk hjelper.
Tilgjengelighet er ganske viktig. Hjemme har jeg en skuff med kokebøker, problemet er at når jeg skal handle mat til en vanlig torsdagsmiddag så har jeg ikke disse bøkene for hånden, så blir det kjappe og lettvinte løsninger som ikke er spesielt spennende. Derfor har jeg stor glede av kokebøkene som nå ligger på iPhonen. Siste tilskudd var Remas "Middager for under 100-lappen". Det er mulig at disse middagene ikke er stor gastronomisk kunst, men de er mer oppfinnsomme enn "putt alt du har av rester opp i woken" eller fiskeboller med karrysaus.
Det å gjøre det tilgjengelig - det at de ikke behøver å bære med seg norskboka som veier 1,2 kg for å lese 5 sider, er et poeng. Jeg anbefaler dem å installere Evernote på smarttelefonen (som over 70% av elevene har), knipse sidene de skal lese med kameraet, så åpne Evernote på pc'en og lese det der.

3 kommentarer:

Ragnhild B. sa...

Den likte jeg!

sjakk sa...

For å bedre lesbarheten kan man vurdere en scanner(app). Da kan man velge pdf-format når man scanner tekst. Genius Scan er gratis og fungerer utmerket.

Leif Harboe sa...

Hei Sjakk og takk for sist. Godt poeng, skal teste Genius Scan, har alt Scanner pro på tlf (som koster!), men har ikke helt funnet ut av det.