onsdag, juni 01, 2011

Sidemål våren 2011

Oppgavene ble i grunn slik jeg hadde forestilt meg med tanke på hovedmålseksamenen forrige uke, kåseri og essay, og jeg hadde vel også i bakhodet både todelt oppgave og novelle- og diktanalyse.
Novella "Tørst" av Wenche Krossøy er vel nærmest en klassiker som mange elever har jobbet med i løpet av videregående skole. Så noen har kanskje en ferdig analyse liggende på harddisken? Udir var kjappe med å legge ut hovedmålsoppgavene, jeg har ikke sett at de har rukket å gjøre det med sidemålsoppgavene foreløpig så jeg har skannet inn oppgaveteksten for dem som ikke har lyst til å vente på Udir.3 kommentarer:

Marit sa...

At det kom til å bli todelt når hovedmål var "endelt" var jo helt sikkert; i følge nemnda skal det alltid være en av hver type. Ellers synes jeg oppgavene var snille; de som var oppe har nok opplevd dem som mindre krevende enn hovedmålssettet.

hilde melby sa...

Ettersom du skal rette sidemål, som meg. Hva tenker du om de nye skjemanene?

Leif Harboe sa...

Skjemaene er vel først og fremst en slags påminner om ting en skal huske å se etter. Likevel er det til liten hjelp når det hjelper vektlegging. Hvor mye skal dårlig nynorsk trekke ned? Jeg synes tekster i 3er-4er-sjiktet er det mest problematiske, og dem er det flest av.