fredag, februar 24, 2012

Evernote eller OneNote?

Jeg skriver om noterings- og organiseringsverktøy i boka som skal komme ut på Universitetsforlaget høsten 2012, og som i Norskboka.no (2008/2010) kommer jeg selvsagt inn på både Evernote og OneNote.
Jeg mener å registrere at Skolenorge begynner å få øynene opp for disse verktøyene uten at det helt har tatt av. Jeg har som hypotese at slike verktøy kan øke skillet med mellom skoleflinke og ambisiøse elever og dem uten som mangler indre trøkk. Jeg ønsker innspill og kommentarer på hvordan dere observerer bruken av disse. Har Evernote event. OneNote blitt en del av vår digitale arbeidsflyt?

7 kommentarer:

Geir Ertzgaard sa...

Jeg bruker Evernote aktivt som idébank, men har til nå hatt vanskelig for å se på det som et verktøy for elevene. Har du eksempler på hvordan dette brukes nå? Ser at Evernote selv pusher programmet som verktøy i undervisningen, og er interessert i å ta det et steg videre.

Leif Harboe sa...

Geir, jeg sender deg kapitlet jeg jobber med nå, ta gjerne og kommenter det. :-)

MrNoren sa...

Hei Leif. Vi er i ferd med å bli svært så Microsoft-orienterte, og regner med å ende opp med OneNote. Har brukt det sporadisk selv, og liker det i grunnen. Jeg tror at koblet med samhandlingsplattformer som SharePoint kan det faktisk bli veldig bra. Hvis du har lyst, kikker jeg gjerne på kapittelet ditt jeg også.

Leif Harboe sa...

mailer du meg eposten din? min: leif.harboe@gmail.com

Kjetil Myren sa...

Jeg bruker evernote som noteringsverktøy. Jeg oppretter delte mapper til gruppene og elevene får ansvar for å notere fra gjennomgang av teori på tur. Den webbaserte løsningen er en klar fordel.

Eva sa...

Hos oss har vi hatt kurs i onenote på skolen, men jeg bruker det ikke selv (verken i eget arbeid eller med elevene). Vi bruker dropbox for felles lagring, som notat- og organiseringsverktøy har jeg ikke helt troen på dette. For det første fordi jeg ikke har lyst til å selge inn et dyrt microsoftprodukt for elevene slik at de blir avhengige av det, for det andre fordi jeg ikke helt ser hvordan dette tilfører noe nytt som man ikke får ved å bruke den gode, gamle notatboka. Jeg klarer ikke å gå inn for å begynne å bruke noe bare for å bruke det, når jeg anser de redskapene vi allerede har som like gode.

Linda sa...

jeg kunne ikke tro at jeg noen gang ville bli gjenforent med min eks-kjæreste, jeg var så traumatisert av å være helt alene uten kropp å være ved meg og være sammen med meg, men jeg var så heldig en dag å møte dette kraftig trollformler Dr Dawn Acura, etter å ha fortalt henne om situasjonen min, gjorde hun alt menneskelig mulig for å se at kjæresten min kom tilbake til meg, faktisk etter å ha trollbundet trolldommen kom min eks-kjæreste tilbake til meg mindre enn 48 timer, min eks-kjæreste kom tilbake og tryglet meg om at han aldri ville forlate meg igjen, 3 måneder senere ble vi forlovet og giftet oss. Hvis du har samme situasjon, er det bare å kontakte Dr Dawn Acuna på e-posten hennes: { dawnacuna314@gmail.com } tusen takk mor for gjenopprettingen min eks-kjæreste tilbake til meg,
*Hvis du vil gjenforenes med kjæresten din.
*Hvis du ønsker å bli gravid.
*Hvis du vil kurere noen form for sykdom.
Kontakt henne for løsning: Whatsapp { +2348032246310 }
E-post: { dawnacuna314@gmail.com }